Vakanties in Kosovo en rondreizen

Fly Drive Rondreizen

Kosovo Rondreis

Meer over Vakanties in Kosovo & Rondreizen

Succesvolle golven van Slaven koloniseerden het gebied en bleven Kosovo ontwikkelen als onderdeel van het middeleeuwse Servische rijk, tot de bovengenoemde nederlaag.

Onder de Ottomanen werd Kosovo een substantiële villayet of provincie, veel groter dan zijn huidige omvang, maar met de val van dat rijk werd Kosovo eerst het centrum van de opstand van de Jonge Turken van 1908 en vervolgens een brandpunt van het Albanese nationalisme. Een autonome regio in Tito’s Joegoslavië, in de jaren tachtig was Kosovo de Servische overheersing beu toen Joegoslavië uiteenviel en de rest is recente geschiedenis.

In een verbazingwekkend renaissancelandschap worden vakanties in Kosovo steeds populairder en de waarde voor een reis hier is uitzonderlijk. Kosovo verwelkomt nu onverschrokken reizigers naar een land waar veel wegen elkaar hebben ontmoet en waar nog steeds architecturale stijlen van de afgelopen 2000 jaar kunnen worden bekeken, Kosovo-vakanties zijn ideaal voor de reiziger die een verborgen schat wil zien en een zeer warme cultuur wil ervaren die ze misschien niet hebben van vroeger bekend.

 

Waar te gaan in Kosovo

Een rit door de Kosovaarse Rugova-vallei is een geweldige introductie tot dit fascinerende land van bergen, watervallen en geweldige wandelingen buiten de gebaande paden. Met twee bergketens is er genoeg om de meest fervente klimmer of de zachte wandelaar tevreden te stellen.

Bezoek het Servisch-orthodoxe klooster van Visoki Decani, gebouwd in het begin van de 14e eeuw, nog steeds bezet door 25 monniken en bewaakt door NAVO-troepen. Een meer rustige plek zou moeilijk te vinden zijn.

Pristina is het administratieve centrum van Kosovo en heeft een oude stad met traditionele Ottomaanse gebouwen, waaronder de keizerlijke moskee die dateert uit 1461.

Prizren is de parel van Kosovo. Deze bruisende tweede stad staat vol met moskeeën en kerken, zowel rooms-katholiek als orthodox. Beklim de glooiende heuvel naar het fort; steek de stenen brug uit het Ottomaanse tijdperk over en vestig je in een van de vele multi-etnische restaurants in deze betoverende stad.

Wij bieden stedentrips in Kosovo, inclusief rondleidingen door de steden, onze Kosovo-vakanties en stedentrips zijn op maat gemaakt om u een echte smaak van het stadsleven in dit geweldige land te geven. We kennen Kosovo en we kunnen je daarheen brengen.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *