Golf geschiedenis over Kosovo

Golf vakanties

Blerim groef zijn limoengroene schoenen in de bijpassende gekleurde mat, ontspande zijn schouders en ademde langzaam uit. Het gaf hem het ontspannen en klaargemaakte gevoel waar hij zo van houdt – het gevoel dat hij een week niet zonder kan, en dat voedt zijn verslaving.

Hij hoorde de luchtstroom door de groeven van de club en het zachte geluid van metaal dat tegen AstroTurf vecht, dat hem maar al te bekend is. Hij keek net op tijd op om de kleine witte bal naar de wolken te zien vliegen. Voor hem waren het vijf seconden van puur geluk.

Blerim Sejdiu is een Kosovaarse zakenman die samenwerkt met Duitse internettechnologiebedrijven. Wanneer hij reist, kan hij de sport spelen waar hij zo van houdt over de hele wereld, maar als hij met zijn gezin thuis is in Pristina, krijgt hij alleen een overwoekerde driving range.

Deze driving range, gecombineerd met een 18-holes midgetgolfbaan, vormt de Pristina Golf Facility, de enige plek om een golfbal te slaan in Kosovo.

Ik hou van Pristina Golf en speel hier al heel lang, maar ik wou dat er een plek was waar ik echt in de buurt van mijn huis kon spelen”, zei Sejdiu.

In 2010 besloot Dino Asanaj, een Albanees-Amerikaan uit New York, dat hij golf zo erg miste dat hij het naar Kosovo zou brengen. Asanaj werkte samen met City Golf Europe, een Zweeds bedrijf, om een 18-holes golfbaan voor Pristina te bouwen die € 350.000 kostte. Met het aangrenzende land plaatste Asanaj een omheinde driving range. Vandaag de dag heeft de midgetgolfbaan nog steeds zijn levendige groene gloed en helder stromend water, ook al is Asanaj twee jaar geleden overleden. Lavdim Zylfiu, die uit Pristina komt, runt de faciliteit vanwege zijn ijverige passie voor golf die groeide toen hij de controle over Pristina Golf overnam. Hij is ook de voorzitter van de Kosovo Minigolf Federation en coacht kinderen die minigolf spelen in Pristina en internationaal.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *