De beste groepsreis naar Kosovo

Groepsreizen

Kosovo mag dan geografisch klein zijn, er past zeker veel in en er is voor ieder wat wils. De hoofdstad Pristina is de grootste stad van Kosovo met een totale bevolking van meer dan 400.000 inwoners. Het is het administratieve, economische en culturele centrum van het land, met een lange geschiedenis; in de omgeving zijn archeologische vondsten gedaan die dateren uit de vroege neolithische periode.

Als bergen en wandelen meer jouw ding zijn, ga dan naar het Gazivosa-meer en Mokra Gora. Hier vindt u enkele van Europa’s mooiste landschappen en de regio is perfect voor buitenactiviteiten zoals wandelen, rotsklimmen en kajakken.

Degenen onder u die meer cultureel zijn, kunnen de tijd nemen om Gjakova te verkennen, met zijn mix van oosterse en moderne architectuur. En aan het einde van je rondreis in Kosovo, waarom bezoek je Rahovec Vinery niet; volgens archeologische bronnen worden er sinds de Illyrische tijd druiven in de regio verbouwd vanwege de gunstige agro-klimatologische omstandigheden in de regio

Geen enkele tour zou compleet zijn zonder Prizren te bezoeken. Prizren heeft ongeveer 70.000 inwoners en is een waar openluchtmuseum, een van de mooiste steden van Kosovo. Het is gelegen op de hellingen van het Sharri-gebergte en aan de oevers van de rivier de Bistrica. Prizren werd gesticht als een belangrijke handelsstad, waarlangs oude wegen naar de Adriatische kust en het binnenland van het Balkan-schiereiland liepen. Het gebied van de Prizren-vallei is sinds de oudheid bewoond door Illyriërs. De stad bestond al in de Romeinse tijd en in de 2e eeuw wordt het genoemd met de naam Theranda en in de 5e eeuw wordt het genoemd met de naam Petrizên door Procopius van Caesarea. Van alle steden in Kosovo heeft Prizren het architectonisch erfgoed van het verleden het best bewaard.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *